вівторок, 3 вересня 2019 р.


День памяті  захисників України, які загинули  в боротьбі  за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у Сухоліському старостинському окрузі № 7  29.08.2019 року.

 о 10:00 – покладання  квітів до  меморіальних дощок, загиблим воїнам;
 о 10:20- хода памяті вшанування  загиблих земляків на кладовище с.Сухоліси.

  23 роки Україна не знала війни. Наш народ  пишався тим, що  у буремні 90 – ті Україні вдалося  зберегти мир. Але  війна не обійшла нашу державу тепер. Ще  5 років тому  ми з Вами  не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною. Нині  майже кожну  родину так  чи інакше  опалило  полум’я війни. На сьогодні  за офіційними  підрахунками  в результаті  бойових дій  на Сході України  загинуло понад 13 тис.  солдатів та більше 30 тис. поранених. А  скільки  без вісти зниклих ? А скільки  загинуло мирних жителів? А скільки у полоні? А скільки похованих у безіменних могилах? Не має ліку.
  Не обійшла біда  і наш край  14.07.2014 року  загинув старший  сержант  Нехай Олександр Володимирович , 28.05.2016 року солдат   Шикера Олександр Григорович, які  поховані на кладовищі с.Сухоліси.
  Схилімо голови низько  перед пам’яттю і подвигом славних синів України – героїв, наших земляків, вшановуючи  їх пам'ять  хвилиною мовчання.
( хвилина мовчання)
  Сумно від того,що  білими лебедями в небеса  відлітають найкращі. Цвіт української землі. Безстрашні, мужні наші Герої, що віддали своє життя за свободу рідної землі.
( покладання квітів)

Хода памяті загиблих земляків на кладовище с.Сухоліси.

Запалим свічку памяті  по тих
Кого війна  забрала в домовину.
Бог забирає кращих, може і святих
У когось батька, в когось і дитину.

Запалим  у душі вогонь скорботи
За тих Героїв, що  не  вмерли духом
І не дали  країну побороти
 Нехай же Вам  земля  всім буде пухом!

Запалювання свічок.
Звучить   у запису пісня « Пливе кача  по Тисині…»

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого  війна в безсмертні  списки записала,
 Хай згасла  свічка, але пам'ять не згаса,
Бо нас  життям від  смерті захищали.
( покладання квітів на могили загиблих )
До участі у заходах  з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули  в боротьбі  за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України були запрошені родини загиблих воїнів, учасники бойових дій в зоні АТО, громадськість.

Немає коментарів:

Дописати коментар